Eventmanager studenten halen bijna 12.000 euro op voor Voedselbanken Nederland

Aan het eind van het eerste jaar van de opleiding Eventmanager kregen de studenten de opdracht om individueel een fondsenwervend evenement te organiseren voor een goed doel; Voedselbanken Nederland. Een organisatie die met 13.000 vrijwilligers wekelijks aan zo’n 40.000 huishoudens eten uitdeelt. Voor veel studenten een initiatief van horen zeggen, en voor sommigen een plek die ze kennen uit eigen ervaring. Na het horen van de missie van Voedselbanken Nederland werd voor alle studenten duidelijk waarom dit project nu zo van belang is. Namelijk; het bieden van directe voedselhulp aan mensen die het tijdelijk echt niet redden én het voorkomen van verspilling van goed voedsel.  

Een metal concert, een veiling en een culinaire fietsroute in samenwerking met lokale horeca, een pizzaworkshop in landelijke omgeving en spelmiddagen voor basisschoolkinderen. Een greep uit de evenementen die zijn georganiseerd. De studenten hebben naast hun evenement ook het kom-in-actie-platform voor de lokale voedselbanken ingericht, met behulp van het online fondsenwervingsplatform Kentaa. Zo kunnen ook anderen in de toekomst acties starten om donaties op te halen. 

Rian van Velzen, fondsenwerver bij Voedselbanken NL, over de samenwerking; “Het was op alle vlakken een perfecte samenwerking. Er is een mooie dynamiek ontstaan tussen de studenten en de lokale voedselbanken waarbij creativiteit, kennisdeling en wederzijds respect centraal stonden! Veel dank namens Voedselbanken NL aan Hogeschool Utrecht en vooral aan alle studenten.”. 

In totaal hebben de studenten met hun evenementen door heel het land een bedrag opgehaald van 11.948,41 euro. Een voedselpakket kost vijf euro om samen te stellen vanwege de kosten voor huur, transport en verzekeringen. Dit betekent dat met de inspanningen van de studenten de voedselbanken zo’n 2389 huishoudens kunnen voorzien van een voedselpakket. 

Wil je zelf een actie opzetten om een lokale voedselbank in jouw buurt te steunen? Ga dan naar www.kominactievoordevoedselbank.nl

Uitreiking Cheque aan Voedselbanken NL (liggend).jpg
  • jpg

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL