Lionsclubs Nederland bereikt 10-jarig jubileum met inzamelingsactie voor Voedselbanken Nederland

Lionsclubs Nederland 10-jarig jubileum inzamelingsactie voedselbank.jpg
  • jpg

Een kop koffie is voor ruim een miljoen Nederlanders die onder de armoedegrens leven, een product dat een flinke hap uit het beschikbare budget neemt. Ook voor de klanten van de voedselbanken is een dagelijks bakje koffie dus niet vanzelfsprekend. Daarom zamelt Lionsclubs Nederland al 10 jaar lang door het hele land waardepunten van Douwe Egberts in, om deze vervolgens te kunnen verzilveren tegen D.E Aroma Rood pakken koffie. 

De koffiefabrikant verhoogt de opbrengst altijd met 20%. In dit 10-jarig jubileumjaar kan Jaap Stelling van Lionsclubs Nederland daardoor 188.000 pakken koffie overhandigen aan René Froger als ambassadeur van Voedselbanken Nederland.

 

92 miljoen waardepunten verzameld

De jaarlijkse actie van de Lionsclubs startte afgelopen november. 150 Lionsclubs en 60 voedselbanken plaatsten honderden inzameldozen verspreid over het hele land. Via plaatselijke media was te zien waar deze verzamelpunten waren. Wanneer er geen inzamelpunt in de buurt was, konden mensen hun waardepunten opsturen naar Lionsclubs Nederland. Jaap Stelling van Lionsclubs zegt: ‘Vorig jaar hadden we onverwacht een recordaantal punten verzameld. We hebben dat dit jaar niet kunnen overtreffen, maar ondanks gesloten verzamelpunten door corona, hebben we toch maar weer 92 miljoen waardepunten weten in te zamelen. Mede doordat mensen het hele jaar door hun punten ook konden doneren via de post en online is het jubileumjaar een succes geworden.’

Een kopje koffie binnen handbereik

José Tijssen, bestuurslid van Voedselbanken Nederland, is weer ontzettend blij met de opbrengst uit de inzamelingsactie van Lionsclubs Nederland: ‘Levensonderhoud is  duur en ons streven is  om iedereen die hier onvoldoende in kan voorzien, te steunen  met voedselhulp. Koffie is een luxeartikel dat niet standaard in ons pakket zit. Daarom zijn we ieder jaar weer zo blij met de inzet van Lionsclubs Nederland, Douwe Egberts en iedereen die punten heeft gedoneerd. Dat deze actie dit jaar alweer voor de 10e keer wordt georganiseerd is natuurlijk extra bijzonder.’ De ambassadeur van Voedselbanken Nederland, René Froger, vult aan: ‘In mijn 10 jaar ambassadeurschap is het nog steeds zo hartverwarmend om te zien hoeveel mensen bereid zijn elkaar te helpen. Mede dankzij hen is een lekker kopje koffie voor nog meer mensen bereikbaar.’

Mensen verbinden

Ook Douwe Egberts is trots op de opbrengst uit de jaarlijks terugkerende inzamelingsactie. Ellen van der Linde, marketingmanager van Douwe Egberts: ‘Niets is mooier dan mensen met elkaar verbinden. Een kop koffie brengt mensen dichter bij elkaar. Lionsclubs Nederland maakt dat met hun inzamelingsactie al 10 jaar mogelijk voor mensen voor wie dat niet zo vanzelfsprekend is. Nu is dat ook nog eens extra hard nodig, het aantal mensen dat door o.a. de coronacrisis hulp nodig heeft blijft immers stijgen. We zijn blij dat we als Douwe Egberts daarom de donaties weer met 20% kunnen verhogen. Zo kunnen nog meer mensen genieten van mooie momenten samen.’ Sinds vorig jaar is het ook mogelijk om, via het spaarprogramma van Douwe Egberts, waardepunten te schenken aan goede doelen, waaronder Voedselbanken Nederland.

 

D.E. waardepunten schenken kan via deze website. Bekijk hier de documentaire van de Lionsclubs inzamelingsactie.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL