Adopteer een glimlach doneert elk kwartaal 10.000 tandenpoetspakketten aan de voedselbank

Adopteer-een-glimlach-7-oktober-cheque.jpg
  • jpg

In samenwerking met het non-profit project ‘Adopteer een glimlach’ doneerden ruim 85 mondzorgpraktijken het afgelopen kwartaal 10.000 tandenpoetspakketten aan de voedselbanken. Voedselbanken Nederland ambassadeur René Froger nam de waardecheque voor de voedselbank in ontvangst van mondhygiënisten Saskia den Hartog en Lisette van der Harst, initiatiefneemsters van dit project.

Ieder kind heeft recht op een goed gebit

Tijdens de corona lockdown in 2020 kwamen mondzorgverleners Saskia den Hartog en Lisette van der Harst op het idee om tandenpoetspakketten voor kinderen van klanten van de voedselbank samen te stellen omdat ieder kind recht heeft op een goed gebit. De tandenpoetspakketten met tandenborstels en tubes tandpasta werden gedoneerd aan voedselbanken in Scheveningen en Vianen. Door de vele positieve reacties besloten de mondhygiënisten om meer mondzorgpraktijken te koppelen aan voedselbanken. Met goed gevolg: inmiddels doen 86 mondhygiënisten en tandartsen mee met het initiatief en doneren elk kwartaal ruim 10.000 tandenpoetspakketten aan de voedselbanken.

“Hartverwarmend dat Saskia en Lisette zich hard hebben gemaakt voor de jeugdige klanten van de voedselbanken met deze tandenpoetspakketten. Door deze pakketten is een goed gebit voor kinderen van onze klanten dichterbij. We zijn heel blij dat dit geweldige initiatief door zoveel mondzorgpraktijken is omarmd, dank Saskia en Lisette voor jullie inspanningen en hulp!”, aldus Leo Wijnbelt, Bestuursvoorzitter van Voedselbanken Nederland.

Samen voor een gezond gebit

De symbolische waardeoverdracht vond plaats bij Voedselbank Vianen. Saskia den Hartog licht toe: “Voedselbank Vianen is een van de eerste voedselbanken die onze tandenpoetspakketten heeft uitgedeeld. Meteen vanaf de start waren ze enthousiast over ons initiatief. Mede door hun enthousiasme hebben we dit project uitgerold naar andere mondzorgpraktijken die de samenwerking zijn aangegaan met lokale voedselbanken. Lisette van der Harst vervolgt: “Elk kwartaal schenken nu 86 praktijken gezamenlijk 10.000 tandenpoetspakketten aan lokale voedselbanken en de teller loopt nog steeds op. Op naar een duurzame samenwerking waarin een gezonde glimlach voor ieder kind het uitgangspunt is!”.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL