Lancering Voedselbanken Academie, de online leeromgeving voor alle vrijwilligers van de Voedselbanken

De Voedselbanken Academie is de online leeromgeving voor alle vrijwilligers van de leden van Vereniging van Voedselbanken Nederland en de distributiecentra. Deze unieke, maatwerk online leeromgeving wordt ter beschikking gesteld door SkillsTown, de online opleider voor professionals. Met dit initiatief krijgen alle 13.000 vrijwilligers de mogelijkheid zich te verdiepen in een bepaald onderwerp waar ze graag meer van willen weten op een manier die bij hen past.

Voor ieder wat wils

Er is enorm veel keus aan onderwerpen die SkillsTown beschikbaar heeft gesteld in de Voedselbanken Academie. Zo is er voor ieder wat wils, zoals cursussen Microsoft Office, vreemde talen of een cursus fotografie. Er zullen ook maatwerk modules aan de Voedselbanken Academie worden toegevoegd, omdat er voor sommige taken specifieke kennis is gewenst, denk aan bijvoorbeeld voedselverwerving.

Verschillende leervormen

In de Voedselbanken Academie worden verschillende leervormen aangeboden. Net zoals er voor ‘ieder wat wils’ is voor wat betreft de onderwerpen is er ook variatie in de aangeboden leervormen. Zo zijn er e-learning modules, maar ook podcasts en webinars. Iedereen kan de leervorm kiezen die het best past.

Blijk van waardering

Alle vrijwilligers zetten hun tijd, kennis en vaardigheden in ten behoeve van de missie van de Voedselbanken: het verstrekken van voedsel aan mensen die het zelf even niet redden. Dat doen ze voor de ander. Op deze manier doet de Vereniging van Voedselbanken iets terug voor onze vrijwilligers, door ze te helpen te investeren in zichzelf.

https://voedselbankennederland.nl/leren/

https://academieportal.nl/voedselbankennederland

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL