Koninklijke onderscheiding voor voedselbank vrijwilligers

2021-04-27_Jo_en_Dre_Schoormans_krijgen_een_lintje_voor_hun_werk_bij_de_Voedselbank.jpg
  • jpg

Op 26 april 2021 zijn 2832 Nederlanders onderscheiden met een lintje, omdat ze een bijzondere daad hebben verricht. Deze onderscheiding ontvingen ook vrijwilligers Ted van der Geest en Jo en Dre Schoormans voor het werk dat zij de afgelopen jaren voor de voedselbank hebben verricht.

Onderscheiding Jo en Dre schoormans

Jo en Dre Schoormans werken al 16 jaar als vrijwilliger voor de voedselbank. Bestuurslid Bouke Schaap van Voedselbank Noordenveld haalde Jo en Dre onverwachts bij hun huis op en bracht ze naar de voedselbank. Daar wachtte burgemeester Smid hen op om het echtpaar een koninklijke onderscheiding te overhandigen.

Het echtpaar vindt het belangrijk om klaar te staan voor anderen, één van de redenen waarom ze het al zo lang volhouden. "Mijn moeder zei altijd: 'Zo je doet, zo word je gedaan', dus als wij ooit in moeilijke tijden komen, hopen wij ook op hulp. Maar vooral de vreugde die wij te zien krijgen door de mensen die bij de voedselbank komen te helpen, daar doen we het voor", benadrukt Jo.

Lintje voor Ted van der Geest

Ook de 83-jarige locatiecoördinator Ted van der Geest van Voedselbank Vlaardingen, ontving op 26 april een koninklijke onderscheiding voor onder andere zijn werk bij deze voedselbank. Al meer dan 10 jaar geeft hij leiding aan het uitdeelpunt Lucaskerk aan de Hoogstraat in Vlaardingen. Naast het uitdelen van de voedselpakketten, begeleidt Ted op zondag de viering in de Lucaskerk en is hij begeleider in de palliatieve zorg. Verder is hij ook nog actief in diverse werkgroepen.

ted vd geest lintje.png
  • png

Namens Voedselbanken Nederland feliciteren we Jo, Dre en Ted met hun lintjes. Heel bijzonder dat we zulke bevlogen medewerkers bij de voedselbanken hebben werken!

Wil jij ook jouw steentje bijdragen? Kijk eens op werkenbijvoedselbanken.nl.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL