Gratis kookboek 'samen koken we sterker'

Het kookboek ‘Samen koken we sterker’ is gebaseerd op veelvoorkomende producten uit de voedselpakketten van de voedselbank. Met dit kookboek kan iedereen een lekkere en gezonde maaltijd maken en is gratis beschikbaar.

Voedselbank kookboek (39).JPG
  • JPG
Voedselbank kookboek (39).JPG

Op 2 maart is het kookboek bij Voedselbank Leiden gepresenteerd. Kandidaat Tweede Kamerlid CDA en initiatiefnemer Jaap Jonkers overhandigde daar samen met tv-chef Pierre Wind het eerste exemplaar aan Voedselbanken Ambassadeur Radio 538 DJ Frank Dane.

De recepten uit dit bijzondere kookboek zijn gebaseerd op veelvoorkomende producten uit de voedselpakketten van de voedselbank, die wekelijks uitgereikt worden aan klanten. Studenten uit heel Nederland hebben samen met de televisiekoks Pierre Wind en Reitse Spanninga de recepten ontwikkeld. Het e-book is gratis verkrijgbaar en hier te downloaden.

Jaap Jonkers over het idee achter het kookboek; “Als je financiële stress hebt is het moeilijker om te kunnen genieten van het leven. Helaas geldt dit voor een groeiende groep Nederlanders. Ik maak mij daar druk om omdat ik als baby te vondeling ben gelegd en opgegroeid zou zijn in armoede zonder ouders als ik niet geadopteerd was. Daarom zet ik mij in voor mensen die dat het hardste nodig hebben. Met dit kookboek wil ik iedereen de kans geven op een lekkere en gezonde maaltijd en tegelijkertijd aandacht vragen voor de groeiende kloof tussen arm en rijk in Nederland.”

Pien de Ruig, Bestuurslid Communicatie Voedselbanken Nederland, “Wij vinden dit kookboek een heel sympathiek gebaar naar onze klanten toe. De voedselbank streeft er naar om voedselpakketten samen te stellen met voedzame en gezonde producten uit de schijf van vijf. Het is natuurlijk heel leuk als onze klanten door dit boek inspiratie opdoen om met deze producten diverse gevarieerde gerechten te maken”.

Kookboek samen koken we sterker.jpg
  • jpg

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL