Dirk schenkt met statiegeldactie ruim 59.000 aan Voedselbanken Nederland

De klanten van Dirk van den Broek hebben voor het achtste jaar op rij hun betrokkenheid bij het werk van de voedselbank getoond. Zij doneerden op grote schaal de opbrengst van hun statiegeldflessen dat uitkwam op een bedrag van ruim 59.000 euro.

Danny Blind neemt waardecheque in ontvangst voedselbank.jpg
  • jpg

De actie

Van 30 november tot en met 31 januari konden klanten van Dirk hun statiegeldflessen inleveren in alle 126 filialen van deze supermarktketen. Op 9 februari overhandigde Uwe Saueressig, manager algemene zaken van Dirk, een cheque van €59.206,83 aan Voedselbanken Nederland ambassadeur Danny Blind. De voedselbank kan deze enorme bijdrage goed gebruiken, omdat ze een stijgende vraag naar voedselhulp in Nederland zien en verwachten dat deze tendens zich doorzet.

12.000 gezinnen geholpen aan voedsel

Uwe Saueressig licht toe: “Wat een eer om deze cheque namens de klanten van Dirk te mogen overhandigen. Vooral in deze moeilijke tijd, waarin steeds meer mensen noodgedwongen moeten aankloppen bij de voedselbank, kunnen zij deze prachtige donatie enorm goed gebruiken!” Caroline van der Graaf-Scheffer, bestuurslid Voedselbanken Nederland beaamt: “Geweldig, het resultaat van de statiegeldactie. Met het bedrag dat is opgehaald kunnen we 12.000 gezinnen van voedsel voorzien. Dat is hartverwarmend. Namens onze klanten willen wij de klanten van Dirk bedanken voor hun steun.”

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL