ALDI doneert breekbrood aan alle voedselbank klanten

Ambassadeur Olcay Gulsen neemt feestelijke donatie in ontvangst.

ALDI - Overhandiging Olcay Gulsen - 42.000 Bloemetjes Breekbroden.jpg
  • jpg

Vandaag ontving Olcay Gulsen, ambassadeur van Voedselbanken Nederland figuurlijk een bijzondere donatie: alle klanten van de voedselbanken krijgen in de week voor Kerstmis een ALDI-bloemetjes breekbrood in hun pakket. Een vrolijk en ovenheerlijk cadeautje boven op de wekelijkse donaties van ALDI aan de voedselbanken. Iedereen een bloemetje van ALDI? Natuurlijk wel!

Afgelopen week was er bij de ALDI een speciale actie: een gekocht bloemetjes breekbrood betekende een donatie van eenzelfde brood aan de voedselbanken. Samen met klanten en bakkers zorgt ALDI dat alle 42.000 gezinnen van de voedselbanken dit bloemetjes breekbrood in hun pakket krijgen. Ambassadeur Olcay Gulsen: “Het is geweldig dat in deze donkere tijden toch ook aandacht is voor delen. En dan krijgt iedereen deze week van ALDI een volkoren deelbrood bij het wekelijkse pakket. Je kunt hier van genieten met je hele gezin, hoe mooi is dat!”

“Juist deze kerstperiode willen we de nadruk leggen op het belang van delen. Wij willen daarom, naast de wekelijkse donaties, een extra gebaar maken naar alle mensen die in deze tijden een beroep moeten doen op de voedselbanken”, aldus Erna van der Wal, Director Quality Assurance en Corporate Responsibility bij ALDI in Nederland.

ALDI werkt sinds 2016 structureel samen met de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Ruim 400 ALDI filialen zijn aangesloten bij een lokale voedselbank en doneren wekelijks producten. Tijdens de eerste Coronagolf heeft ALDI meer dan 10.000 euro extra aan de voedselbanken gedoneerd.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL