Grootste gehaakte kerstboom van Nederland voor de voedselbank

Op maandag 23 november gaat de XXL wolwinkel Pera Pasha in Pijnacker de grootste gehaakte kerstboom van Nederland op het Raadhuisplein in Pijnacker neerzetten. De gehaakte lapjes in de kerstboom zijn fictief te koop en de opbrengsten hiervan doneert de winkel aan Voedselbanken Nederland. 

De kerstboom is gem(h)aakt van vierkanten lapjes van 20 x 20 cm en zal 10 meter hoog worden en een omtrek van 15 meter krijgen. De zogenaamde granny's zijn gemaakt door de achterban van de wolwinkel via social media, zoals bijvoorbeeld de Facebook groep "Crochet Studio" en de bedrijvenpagina van Pera & Pasha op Facebook en YouTube. Alle bijna 3000 gehaakte granny's zijn inmiddels binnen. Deze week wordt de laatste hand aan het vasthaken van de lapjes gelegd door de winkel en een team van vrijwilligers. 

Oscar de Bruyn, initiatiefnemer en eigenaar van de wolwinkel Pera Pasha: ‘Bij deze actie zijn de woorden SAMEN en GELIJK heel belangrijk. In een jaar waar Corona en discriminatie gespreksonderwerp nummer één zijn, wil ik juist het tegenovergestelde met deze actie neerzetten. Door met onze achterban SAMEN de ‘grannys’ te haken en ze mee te nemen in dit verhaal, ontstaat er een saamhorigheidsgevoel, waaraan we juist zoveel behoefte hebben in deze rare tijden. We hebben bewust voor de kleur groen gekozen, maar hebben onze volgers zelf de kleuren groen laten kiezen. Groen is groen of het nu lichtgroen of donkergroen is. Elke kleur groen is GELIJK en mag in de boom. De bovenste acht meter zal worden versierd met gehaakte en gebreide ornamenten. De onderste twee meter laten we leeg. Hier kunnen bezoekers van Pijnacker zelf een gehaakte of gebreide kerstbal ophangen”. 

Pien de Ruig, bestuurslid Communicatie Voedselbanken Nederland; we vinden dit een enorm sympathieke actie van Pera Pasha. En ook de gedachte erachter is inspirerend. In deze tijden van Corona, waarbij het aantal klanten bij de voedselbank stijgt, kunnen we elke hulp goed gebruiken. We zijn er erg blij mee.” 

De granny's zijn fictief te koop voor €1,-. Men kan ook een haakster sponsoren. Op 15 december hoopt Pera Pasha een bedrag van minimaal € 3000,= te hebben opgehaald en dit bedrag te doneren/overhandigen aan Voedselbanken Nederland. Samen zijn we gelijk en maken we er een mooie kerst van! 

Voor meer informatie kijk op Pera & Pasha

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL