Recordopbrengst groente en fruit voor voedselbanken

De Groente & Fruitbrigade heeft dit jaar een recordopbrengst groente en fruit voor voedselbanken verzameld. Het team van vrijwilligers is trots op deze prestatie. Om de volgende mijlpaal te halen zijn echter nog steeds dringend vrijwilligers nodig.

Voedselbanken Nederland startte in de zomer van 2018 een proef om meer groente en fruit vanuit het Westland in de voedselpakketten te krijgen. Met steun van het Westlandse bedrijfsleven vond de organisatie al snel een locatie, vrijwilligers en leveranciers. De Groente & Fruitbrigade was geboren.

Dit jaar heeft de brigade in 11 maanden tijd al meer dan 1.000.000 kilo groente en fruit geleverd aan voedselbanken. Dit is een recordopbrengst voor de organisatie. Door de coronacrisis is meer aanbod vanuit leveranciers en meer vraag vanuit voedselbanken. Elianne Leeffers, secretaris van de Groente & Fruitbrigade: “We zijn super blij met dit resultaat. In ons eerste jaar leverden we 255.000 kilo en in het tweede jaar 577.000 kilo. In 2018 hadden we niet durven dromen dat we binnen 11 maanden 1.000.000 kilo groente en fruit zouden kunnen doneren. We zijn apetrots op het team waarmee we deze prestatie hebben neergezet”.

De brigade kijkt al weer uit naar de volgende mijlpaal. Ze streven er naar om elke voedselbankklant van 1 kilo en groente en fruit per week te voorzien. Om dit te bereiken werkt de organisatie aan uitbreiding naar Venlo en eventueel Barendrecht.

In Poeldijk zijn echter nog steeds hard meer vrijwilligers nodig. De brigade zoekt met name naar mensen die leiding kunnen geven en met ervaring in de AGF sector. Alle vacatures zijn te vinden op www.groentefruitbrigade.nl

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL