PLUS doneert 11.027 euro aan Voedselbanken Nederland

Supermarktketen PLUS doneert maar liefst €11.027 aan de voedselbank. Herman den Blijker, ambassadeur van de Voedselbank, nam bij PLUS Both in Rotterdam de donatie in ontvangst.

PLUS ondersteunt al jaren voedselbank

Al jaren werken PLUS-ondernemers verspreid over het land samen met lokale voedselbanken. Producten die van goede kwaliteit zijn maar in de winkel niet meer worden verkocht, krijgen via het netwerk van de Voedselbank een goede bestemming. Zo zorgt PLUS voor minder voedselverspilling en voor Goed Eten voor klanten van de Voedselbank. Zeker in deze tijd is het belangrijk om aandacht te hebben voor de kwetsbare groepen in de samenleving, die zwaar door de economische gevolgen van het coronavirus getroffen kunnen worden. Volgens PLUS een uitgelezen moment om een extra donatie aan de Voedselbank te geven. Ambassadeur Herman den Blijker nam namens Voedselbanken Nederland de donatie in ontvangst. Den Blijker: ‘Goed en gezond koken begint met mooie producten. Samen kunnen we ervoor zorgen dat er voldoende gezond en mooi voedsel wordt ingezameld. Daar zet ik me met hart en ziel voor in. Het is fantastisch om te zien dat PLUS en haar ondernemers dit ook doen. Met deze extra donatie kunnen we 2.200 huishoudens van voedselhulp voorzien.’

Klantenpanel focus op lokale betrokkenheid

PLUS klanten hechten veel waarde aan lokale betrokkenheid. Dit kwam naar voren tijdens het recente MVO onderzoek onder het klantenpanel van de PLUS. Deelnemers van het klantenpanel krijgen vaak als dank voor hun bijdrage een kleine attentie. Gezien de uitkomst van het onderzoek is dit keer gekozen om de attentie direct in te zetten voor lokale betrokkenheid, door per deelnemer €1 aan de Voedselbank te doneren. PLUS doneert hierdoor maar liefst €11.027 aan de voedselbanken. Bedankt!

Plus-actie-1-300x209.png
  • png

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL