NextDeli en Voedselbanken starten samenwerking

NextDeli gaat een samenwerking aan met Voedselbanken Nederland. Het doel is om ondernemers die deelnemen aan het platform te inspireren om eventuele overschotten te doneren aan de plaatselijke voedselbank.

NextDeli is een nieuw E-commerce platform voor versspeciaalzaken dat begin oktober gelanceerd wordt. Het platform vormt een brug tussen onderscheidende voedselproducenten en de versspeciaalzaak zoals de slager, de viswinkel, de bakker, delicatessenwinkel, kaaswinkel, groentewinkel en slijterij. De versspeciaalzaak kan via NextDeli rechtstreeks inkopen bij allerlei producenten en leveranciers van grondstoffen, hulpstoffen, halffabricaten, eindproducten, vers, diepvries en droogwaar.

Duurzaamheidspartner met een belangrijke missie

Ben Hansen, directeur van NextDeli: “NextDeli realiseert zich dat zij met haar marktpositie precies in het midden staat tussen 5000 versspeciaalzaken in Nederland en de markt van kleine en grote foodproducenten. Een mooie plek om een stuk verantwoordelijkheid te nemen voor maatschappelijke thema’s. Daarom waren wij op zoek naar een geschikte partner om die rol op ons te nemen. Toen wij tegen het motto van de voedselbank aan liepen werden we meteen enthousiast. “Oog voor voedsel, hart voor mensen”. Wát een mooie leus! En hoe treffend ook de parallel met de markt van de versspeciaalzaak. Ook de lokale vers ondernemer is (vergeleken met de grote supermarktwereld) de underdog in de markt, net als de klant van de voedselbank dat op haar manier is. En ook de lokale vers ondernemer heeft oog voor voedsel! Een vaktechnisch oog zelfs! Én hij heeft hart voor mensen. Zoals zijn klanten, zijn medewerkers en zijn leveranciers”. Hij onderscheidt zich daar zelfs in!

Goed voedsel wat anders vernietigd zou worden

Jan Veldhuizen, bestuurslid van Voedselbanken Nederland: “Wij verstrekken voedsel dat we gedoneerd krijgen door leveranciers aan mensen die tijdelijk financieel niet rond kunnen komen. We doen dat uitsluitend met vrijwilligers. We geven goed voedsel wat anders vernietigd zou worden. Zo leveren wij onze bijdrage aan Mens en Milieu. Bewustwordings- campagnes hebben effect! En bij NextDeli proeven we veel commitment voor voedselbanken. Vele leveranciers tonen dat commitment al, maar alle nieuwe relaties zijn waardevol voor onze klanten. Daarom tekenen wij deze overeenkomst met NextDeli en wensen hen veel succes toe met dit bijzondere platform!”

NextDeli-300x200.jpeg
  • jpeg

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL