Missie 538: Radio 538 in actie voor de voedselbank

Radio 538 komt met ‘Missie 538’ in actie voor de voedselbank. Van 14 tot en met 18 december zetten de dj’s van 538 alles op alles om zoveel mogelijk mensen te helpen. In Nederland leven bijna één miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen Nederlanders die het zelf even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Door het coronavirus is het aantal mensen dat de voedselbank nodig heeft gestegen en daarom is het de missie van 538 om te helpen.

538-dj Sander Lantinga: “Ter voorbereiding voor Missie 538 hebben we een dag meegelopen bij één van de voedselbanken, om zo met eigen ogen te zien wat voor goed werk alle vrijwilligers dag-in-dag-uit leveren.”

En ook Coen Swijnenberg spreekt uit ervaring: “Ik zie van dichtbij hoe noodzakelijk de voedselbank is voor veel Nederlanders. Helaas heeft een groeiend aantal mensen de hulp van de voedselbank nodig en ik vind het te gek dat we ons met heel 538 gaan inzetten voor een organisatie die het zo goed kan gebruiken.”

Frank Dane vult aan: “Het mooie aan de voedselbank is dat het allemaal draait op vrijwilligers en donateurs van voedsel. Maar er worden natuurlijk ook veel kosten gemaakt, vooral in dit corona-jaar. Ik hoop dat we met onze actieweek daar een steentje aan kunnen bijdragen, zodat de voedselbank in de toekomst nog meer mensen kan helpen. Toen ik na een dag meelopen bij de voedselbank gevraagd werd om ambassadeur te worden hoefde ik geen seconde na te denken. Er wordt hier zoveel bijzonder een nodig werk verricht, ik vind het een hele eer.”

Er worden vier teams samengesteld voor Missie 538: Team Ochtendshow met Frank Dane, Team Wietze, Chris en Klaas, Team Coen en Sander en Team Barend en Mart. Samen met de vrienden van de shows, artiesten, collega’s voor én achter de schermen en ambassadeurs van de voedselbank, gaan de 538-dj’s o.a. leuke, gekke, bizarre en grappige uitdagingen aan om zoveel mogelijk geld op te halen voor de voedselbank. Ze gaan het land in, op zoek naar mooie en bijzondere verhalen. Luisteraars kunnen een bod uitbrengen om hun favoriete plaat op de radio te krijgen en bepalen dus wat Radio 538 die week draait. Ook platen die normaliter niet op 538 gedraaid worden. ‘Missie 538’ gaat een bijzondere radioweek worden: alles voor de voedselbank. Missie 538 voor de voedselbank

De voedselbank

Wekelijks ontvangen in Nederland ca. 38.000 huishoudens gratis eten van de voedselbank, dat komt overeen met zo’n 95.000 mensen. Sinds de uitbraak van COVID-19 in ons land is het aantal mensen dat de voedselbank nodig heeft gestegen. Halverwege het jaar al ruim met 8%, met een uitschieter van meer dan 25% in Amsterdam.

Leo Wijnbelt, Voorzitter Voedselbanken Nederland: “Als COVID-19 ons iets heeft laten zien, dan is het wel dat tegenslag letterlijk iedereen kan treffen. Van jong tot oud, van ongeletterd tot hoogopgeleid, van werkzoekenden tot succesvolle ondernemers. Toch ervaren mensen vaak een soort gevoel van schaamte als ze aangewezen worden op de tijdelijke hulp van de voedselbank. We willen dit graag de wereld uit helpen en de voedselbank uit de taboesfeer trekken. Want de voedselbank is de ‘first step’ voor iedereen die ondanks alle tegenslag niet bij de pakken neer gaat zitten en z’n situatie gaat omkeren. We zijn daarom ook enorm blij met deze mooie actie van Radio 538. Vandaag start ook nog de ‘De week van de voedselbanken’, betere timing kan niet!” Radio 538 staat van 14 tot en met 18 december in het teken van ‘Missie 538 voor de voedselbank’. Meer informatie over de tijdschema’s van de programma’s volgt binnenkort. Iedereen met een goed idee of initiatief om de actie te versterken kan zich binnenkort aanmelden via 538.nl/missie

Missie-538-voedselbank.png
  • png

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL