Argos doneert mondkapjes

Op woensdag 8 juli overhandigde Patrick van Oosten, commercieel directeur bij Argos Packaging & Protection, 2000 mondkapjes aan Henk van der Meer, bestuurslid bij Voedselbanken Nederland.

Argos is een nieuwe leverancier van Voedselbanken Nederland. Vanwege de coronacrisis zijn veel voedselbanken tijdelijk overgestapt op een nieuwe manier van uitgifte. Het voedsel wordt in papieren of plastic zakken verzameld. Deze zakken worden in voedselbank kratjes geplaatst. Klanten van de voedselbanken tillen de tassen eruit en nemen deze mee naar huis. Daarmee is de kans op virusoverdracht minimaal. Stado Kiewiet de Jonge, verantwoordelijk voor inkoop bij Voedselbanken Nederland, ging met zijn collega’s uit het team op zoek naar een leverancier. De keuze viel op Argos, die sinds enkele weken zowel de papieren als de plastic tassen levert.

Argos gaf aan iets extra’s te willen doen en besloot om mondkapjes te doneren. De mondkapjes zijn bestemd voor de vrijwilligers.

Henk van der Meer, bestuurslid voedselveiligheid bij Voedselbanken Nederland is als lid van het crisisteam nauw betrokken bij alle maatregelen die de voedselbanken treffen in corona tijd. “Veel vrijwilligers vinden het prettig om tijdens hun werkzaamheden op de voedselbank een mondkapje te dragen. Deze schenking van Argos wordt dan ook zeer gewaardeerd”.

Contactgegevens

Ontvang het laatste Voedselbanken Nederland nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL